Sijaiset.fi Henkilöstöpalvelut tarjosi Olgalle ainulaatuisen mahdollisuuden työllistyä

13/09/2022

l

Sijaiset.fi Henkilöstöpalvelut

Hieman yli vuosi sitten oululainen Olga Kärkkäinen oli valmistunut sosionomiksi, mutta tuskaili työllistymisen kanssa. Työnantajien vaatimustaso työkokemuksesta oli monesti liikaa vastavalmistuneelle työnhakijalle, vaikka motivaatio alan töihin oli korkealla.

Kärkkäinen haki useita työpaikkoja, mutta kaikkiin oli pitkä lista vaatimuksia.

– Lähes kaikkiin työpaikkoihin ehtoina oli, että pitäisi olla ajokortti tai oma auto. Toisena ehtona oli pitkä työkokemus. Oli todella vaikea päästä aloittamaan ja näyttämään osaamisensa, koska miten voi olla työkokemusta heti, Kärkkäinen kertoi työnhaun vaikeudesta ennen Sijaiset.fi Henkilöstöpalveluille hakemista.

Kärkkäinen haki töitä TE-toimiston kautta, mutta työnhaku ei tuottanut haluttuja tuloksia.

Kärkkäinen törmäsi lopulta Sijaiset.fi Henkilöstöpalveluiden työpaikkailmoitukseen ja päätti hakea töihin. Pian hän sai yhteydenoton Sijaisten henkilöstökoordinaattorilta. Yhdessä henkilöstökoordinaattorin kanssa Kärkkäinen kävi läpi hänelle sopivat yksiköt, joissa hän voisi työskennellä.

– Sijaisten henkilöstökoordinaattori teki käytännössä sen työn, mitä olisin toivonut TE-toimiston tekevän. Eli löysin linkin, joka auttoi minua löytämään osaamistani vastaavaa työtä. Hän tiesi heti, että minkälainen paikka etsii tällaista osaamista, Kärkkäinen kehuu.

Pian tämän jälkeen Kärkkäinen oli jo keikkailemassa Sijaiset.fi Henkilöstöpalveluiden kautta. Toiminnan ripeys ja aito kiinnostus työnhakijaa kohtaan olivat tärkeitä asioita vastavalmistuneelle työnhakijalle.

– Yhteydenpito oli ahkeraa ja konkreettista. Jos sanottiin, että otetaan yhteyttä, niin silloin myös otettiin yhteyttä. Ja aina, kun on ollut kysymyksiä, olen saanut todella nopeasti vastauksen, Kärkkäinen jatkaa.

Työkokemuksen kasvattaminen ja vapaus valita toimiva kombo

Kärkkäinen on keikkaillut nyt aktiivisesti Sijaiset.fi Henkilöstöpalveluilla yli vuoden. Hän on nauttinut vapaudesta tehdä töitä eri yksiköissä ja mahdollisuudesta rakentaa työviikot omannäköiseksi. Vuoroja voi varata useista eri yksiköistä ja kokeilla, mikä sopii parhaiten itselle.

– Työkokemuksen kartuttaminen on ollut iso asia. Kun sain oikeasti mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta ilman, että vaaditaan jo valmiiksi työkokemusta.

– Työkokemuksen lisäksi tämä on tarjonnut vapautta. Jos huomaa, että joku paikka ei ollutkaan sopiva, niin ei ole sitoutunut täysin. Alussa varsinkin siitä on paljon apua. Ja se, ettei ole minimivaatimusta, on mukava asia. Sovelluksen kautta voi varata vuoroja oman jaksamisen mukaan.

Sijaisten sovellus saakin Kärkkäiseltä kiitokset.

– Sovellus on todella hyvä. Sieltä näkee hyvin tulevat vuorot. Sieltä voi sitten helposti tarkistaa omat tehdyt vuorot, Kärkkäinen kehuu.

Työkokemuksen karttuessa myös haastavammat työtehtävät ovat alkaneet kiinnostamaan. Kärkkäinen toivookin lisää keikkailumahdollisuuksia jatkossa nimenomaan sosionomeille.

– Hoiva-alan töitä on tarjolla paljon. Sosionomi on aika monipuolinen ammatti. Sosionomina voi olla kuitenkin töissä monenlaisissa paikoissa, joten toivon kovasti, että sosionomeilla olisi vielä lisää vaihtoehtoja eri ikäisten ihmisten kanssa, Kärkkäinen summaa toiveensa.