Ville löysi oppisopimuspaikan keikkailun kautta

11/08/2022

l

Sijaiset.fi Henkilöstöpalvelut

Ville löysi kauttamme keikkailun myötä oppisopimuspaikan. Kiinnostus hoiva-alalle syntyi, kun hän työskenteli satunnaisesti avustajana vammaispalveluita tuottavassa säätiössä kaupan alan opintojensa ohessa. ”Työtehtävät tuntuivat mielenkiintoisilta ja näin paljon potentiaalia siihen, että jonain päivänä työskentelisin itsekin hoiva-alalla. Nimenomaan vammaistyöhön palo oli suuri. Suoritin osan asepalveluksesta siviilipalvelusmiehenä palveluasumisen palveluita tuottavassa yrityksessä. Tällöin palo vammaistyöhön konkretisoitui”, hän kertoo.

Ville aloittikin sairaanhoitajan opinnot ja teki samalla töitä vammaisten parissa sekä avustajana että palveluasumisyksikössä. Välillä Ville keskeytti opintonsa, muutti uudelle paikkakunnalle ja teki töitä kaupanalalla. Hoiva-ala kiinnosti häntä kuitenkin edelleen ja puhelu tuttavalta toi uutta tuulta purjeisiin: ”Sain soiton tutultani, joka kertoi, että yhdessä nuorten vammaisten yksikössä olisi kova pula työntekijöistä. Tartuin tähän tilaisuuteen ja Sijaiset.fi tuli mukaan kuvioihin.”

Ville kertoo kokemuksestaan: ”Prosessi oli helppo ja nopea. Sijaiset.fi otti yhteyttä, ja muutamien puhelujen jälkeen neuvottelin jo yrityksen palveluesimiehen kanssa. Minut hyväksyttiin aluksi sijaiseksi kolmeen yksikköön, joissa asiakaskunnan kehitysvammat vaihtelivat lievästä haastaviin käytöshäiriöihin. Asiakkaat olivat yksiköstä riippuen alaikäisiä taikka aikuisia.”

Keikkatöiden tuoma vapaus päättää, milloin haluaa tehdä töitä, on ollut Villelle mieluisaa. ”Hoiva-alalla ainaiseksi ongelmaksi muodostunut henkilöstöpula mahdollistaa sen, että ainakin itselle löytyi vuoroja ajankohdille, jolloin töitä halusin tehdä. Sijaiset.fi kannusti työntekoon ja olimme aluksi tiiviisti yhteydessä erinäisistä asioista.” Ville kertoo.

Ville korostaa yhteistyön sujuvuutta myös ajallaan maksettujen palkkojen sekä mm. verokortin lähettämisestä saamansa muistutusviestin myötä.

Ville kertoo Sijaiset.fi:n kautta työskentelyn mahdollistaneen hänelle kutsumustaan vastaavia työtehtäviä. ”Vaikka minulla ei ole hoiva-alan ammattitutkintoa, otettiin aikaisempi kokemus ja opiskelut mielestäni todella hyvin huomioon. Tällä hetkellä työskentelen oppisopimusopiskelijana yhdessä yksikössä, johon tein vuoroja Sijaisten kautta. Minulle Sijaiset.fi oli ikään kuin mahdollistaja palata työhön, johon minulla on kutsumus.”

Kokemustensa myötä, Ville on vakuuttunut Sijaiset.fi:n toiminnasta ja yhteistyön sujuvuudesta keikkatyön ja oppisopimuspaikan merkeissä. ”Minulla on yleensä useampi rauta tulessa samaan aikaan ja pidän siitä, että on kiirettä. Tällä hetkellä toimin työnteon ja opiskelun ohella myös musiikin parissa tuottajana. Olen varma siitä, että kun aikaa vapautuu, tulen tekemään vuoroja sijaisten kautta myös jatkossakin.” Ville lupaa.

Haluaisitko sinä aloittaa keikkatyön kauttamme? Rekisteröidy maksutta palveluumme ja laita hakemus Sijaiset.fi Henkilöstöpalveluille.