10 syytä tehdä keikkatöitä

11/08/2022

l

Sijaiset.fi Henkilöstöpalvelut

Työskenteletkö hoiva-alalla ja olet miettinyt keikkatyön tekemistä? Keikkatyön tekemisestä on monenlaista hyötyä. Tässä blogijutussa käymme läpi kymmenen syytä, miksi kannattaa tehdä keikkatyötä.

1. Voit valita mielekkäät keikkatyöpaikat

Monet työnantajat tarvitsevat keikkatyöläisiä esimerkiksi paikkaamaan vajetta työvuoroissa. Keikkatyöläisenä pääset käsiksi useiden työnantajien työvuoroihin. Pääset siis kokeilemaan erilaisissa paikoissa työskentelyä ja voit sitä kautta löytää itsellesi mielekkään paikan työskennellä.

2. Työskentele usealle työnantajalle samanaikaisesti

Miksi tyytyä vain yhteen paikkaan, kun voi työskennellä keikkaillen monessa eri paikassa? Voit esimerkiksi tehdä keikkatyötä vakituisen työsuhteesi lisäksi.

3. Keikkaile silloin kuin haluat

Keikkatyössä voit useimmiten itse valita, otatko vastaan tarjotun työvuoron. Voit siis itse valita sinulle sopivat työajat.

4. Keikkatyössä luot kontakteja

Jos haaveenasi on päästä vakituiseen työsuhteeseen, keikkatyöskentely on hyvä tapa löytää kontakteja. Keikkatyössä tutustut erilaisiin työnantajiin ja parhaimmillaan voit saada pidempiaikaista työtä keikkapaikastasi.

5. Keikkatyö tuo kokemusta

Varsinkin, jos olet urasi alkutaipaleella, kokemuksen kerryttäminen kannattaa. Kokemus yhdessä opintomenestyksen ja motivaation kanssa auttavat sinua työnhaussa. Kokemuksen kerryttäminen rikastuttaa myös maailmankuvaasi.

6. Saat työtä nopeastikin

Työn hakemisesta sen alkamiseen menee usein pitkiäkin aikoja. Keikkatyötä on tarjolla monessa paikassa ja nopeallakin aikataululla, joten saatat päästä töihin hyvin nopeastikin.

7. Tienaat rahaa

Kokemus, kontaktit ja vapaus valita sopivat työvuorot ovat tärkeitä, mutta usein työntekimiseen ajavana voimana on raha. Keikkatyötä tehdään usein lisätienestin takia, mutta monille se on pääasiallinen tulonlähde. Silloin keikkatyötä voi tehdä sen verran kuin tarvitsee rahaa.

8. Tienaat enemmän

Keikkatyössä palkkaus on yleensä parempi kuin tavallisesti.

9. Keikkailulla voit jatkaa työuraasi eläkkeeltä

Jos olet jo eläkkeellä, voit tehdä keikkatyötä ja näin tienata lisää eläkkeesi päälle.

10. Säästät aikaa ja hermoja työnhaulta

Keikkatyötä välittäviä palveluita on Suomessa useita. Myös meidän Sijaiset.fi-palvelu tarjoaa keikkatöitä. Voit lukea aiemmasta blogijutustamme, miten palvelumme toimii.

Rekisteröitymällä palveluumme voit yhdellä hakemuksella päästä työskentelemään usealle työnantajalle. Me hoidamme yhteydenpidon työnantajiin. Näin säästät aikaa ja hermoja työnhaulta.

Jos kiinnostuit keikkatyön tekemisestä, rekisteröidy sijaiseksi ja laita hakemus Sijaiset-henkilöstöpalveluille!

Rekisteröidy sijaiseksi